Endelig klaffet det for Kittel

Marcel Kittel har ikke hatt den beste sesongstarten, men torsdag kunne han juble for etappetriumf i Tirreno-Adriatico. Det var tyskerens første seier i år.

Marcel Kittel strekker den ene armen i været som vinner av 2. etappe i Tirreno-Adriatico torsdag. Det var tyskerens første etappeseier i 2018. Foto: Dario Belingheri / ANSA / AP / NTB scanpix 

Sport

Kittel dro til med en langspurt og holdt akkurat unna for rivalene. Katusha-syklisten henviste den slovakiske verdensmesteren Peter Sagan (Bora) til annenplassen.

Det var colombianske Fernando Gaviria som var oddsfavoritten før etappen, men Quick-Step-rytteren ble stengt inne i spurten og måtte ta til takke med 7.-plassen.

Et brudd forsøkte seg underveis på den 167 kilometer lange etappen fra Camaiore til Follonica, men hovedfeltet hadde kontroll og kjørte inn utbryterne.

Edvald Boasson Hagen ble best plassert av de norske som nummer 114. Han var ett minutt bak Kittel. Deretter fulgte Daniel Hoelgaard og August Jensen på henholdsvis 132.- og 144.-plass.

Etter to etapper leder BMC-rytter Patrick Bevin sammenlagt. Australieren tok over førsteplassen fra lagkameraten Damiano Caruso.

Verdenstourrittet avsluttes tirsdag.

(©NTB)