Tusenvis deltok i Astoris begravelse

Flere tusen mennesker samlet seg i Firenzes gater for å vise den italienske fotballstjernen Davide Astori en siste ære. Alle Serie A-klubber var representert.

Den italienske fotballspilleren Davide Astori ble fulgt til graven torsdag. Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino / NTB scanpix 

Juventus' keeperveteran Gianluigi Buffon var preget under Davide Astoris begravelse i Firenze torsdag. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB scanpix 

Sport

Astori ble stedt til hvile i Basilica de Santa Croce, og allerede tre timer før seremonien skulle starte var mange på plass.

Da kisten med Astori ankom, ble den møtt med applaus. Mange ropte også fotballstjernens navn og «grande capitano» (store kaptein). Deretter senket stillheten seg både i kirken og utenfor, mens Fiorentina-skjerf og bannere ble løftet mot himmelen.

Astoris familie ankom seremonien sammen med kisten. I følget var den avdøde Fiorentina-kapteinens samboer Francesca Fioretti og deres to år gamle datter Vittoria.

Stjernefarvel

Noen minutter tidligere hadde Astoris lagkamerater kommet i fellesskap til kirken, anført av midtbanespiller Milan Badelj. På plass var også den italienske landslagskeeperen Gianluigi Buffon og hans klubbkamerat Giorgio Chiellini.

De to Juventus-stjernene hadde fløyet hjem fra onsdagens mesterligamøte med Tottenham i London for å rekke seremonien. Torino-klubbens spillere dedikerte 2-1-seieren til Astori.

– Jeg har grått mange ganger. Han var en fantastisk spiller. Vi måtte tenke på kampen og utfallet av den, men det var tøft. Han vil alltid være med oss i våre hjerter, sa Chiellini etter seieren på Wembley.

Også Juventus-trener Massimiliano Allegri var på plass i Firenze torsdag. Det samme var stjernespillerne Mario Balotelli (Nice) og Daniele De Rossi (Roma). Alle Serie A-klubber var representert.

Begravelsesseremonien varte i rundt to timer, før kisten igjen ble ført ut i gaten. Der ble den møtt av en stor folkemengde som sang Fiorentina-hymnen og ropte Astoris navn.

Fotballspillerens mor sendte et slengkyss til de frammøtte, og folket i Firenze ble også takket av Astoris bror i hans tale under seremonien.

Døde av hjerteinfarkt

Astori ble funnet død på hotellrommet sitt søndag i forkant av Serie A-kampen mot Udinese. Han ble bare 31 år gammel. To leger oppnevnt av aktoratet i Udine ble tirsdag sitert på at fotballspilleren døde som følge av et hjerteinfarkt.

Serie A-klubbene Fiorentina og Cagliari har besluttet å frede nummer 13, drakten Astori bar i sin karriere. Fotballstjernen spilte 174 kamper for Cagliari og 100 kamper for Fiorentina.

Samtlige kamper i den italienske toppserien ble utsatt i helgen som følge av det plutselige dødsfallet.(©NTB)