Utbryterne lurte spurterne, Kristoff på femteplass

Jérôme Cousin og Nils Politt var i et brudd som spurtlagene aldri klarte å ta igjen på torsdagens etappe i Paris-Nice. Alexander Kristoff ble nummer fem.

Alexander Kristoff tråkket inn til femteplassen på torsdagens etappe av Paris-Nice. Foto: Giuseppe Cacace / AFP / NTB scanpix 

Sport

Kristoff har slitt med sykdom de siste dagene, men klarte likevel å være med i spurten om tredjeplassen. Der ble han slått av tyske André Greipel og danske Magnus Cort.

Cousin fra Tyskland slo franske Politt i kampen om etappeseieren. De to stoppet nesten opp like før mål, men klarte å holde seg de nødvendige meterne foran hovedfeltet i mål.

Sven Erik Bystrøm gjorde en kjempejobb i teten av feltet de siste kilometerne i et forsøk på å kjøre inn de to utbryterne.

– Jeg følte meg ikke veldig bra, og jeg hadde ikke helt beina. Men det gikk OK. Jeg følte meg litt bedre enn de foregående dagene, og jeg hang da med. Skulle gjerne hatt litt bedre bein, sa Kristoff til TV 2.

Kristoff vet ikke helt hva som feiler ham, men tror det er noe går siden mange ryttere har slitt med feber i feltet og stått av rittet.

Amund Grøndahl Jansen måtte stå av torsdagens etappe etter rundt seks mil på grunn av sykdom.

(©NTB)