Stöckl får se de hemmelige tallene etter at skipresidenten grep inn

Landslagssjef Alexander Stöckls utspill de siste dagene har skapt støy i Ski-Norge. Han fikk uventet støtte fra skipresidenten og fullt innsyn.

En sprudlende og blid skipresident, Erik Røste, møtte NTB tirsdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix 

Nå får landslagssjef Alexander Stöckl endelig konkrete tall på hva norsk hoppsport tjener. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix 

Sport

Etter at østerrikeren både overfor NTB og TV 2 har uttalt seg kritisk om manglende markedsføring og innsyn i hva hoppsporten har av kommersiell verdi, snur Norges Skiforbund.

Skipresident Erik Røste grep inn tirsdag, og Stöckl og Hopp-Norge får vite mer om hvordan pengestrømmene i norsk skisport er.

– Vi får tallene etter sesongen. Nå får vi endelig vite verdien av hopparrangement i Norge kontra andre idretter. Så får vi se hvordan vi ligger an, sier Stöckl.

– Opplever du det som en personlig seier at NSF nå snur?

– Ja, jeg vil si at dette er en personlig seier. Jeg vil bare sørge for at vi kan generere nok penger til at skiforbundet kan overleve over tid. Da er det viktig å se hvor pengene skapes og at det investeres nok, sier en glad Stöckl til NTB.

– Det er viktig at folk erkjenner at det koster penger å bygge opp Raw Air. Det kan bli en pengemaskin for norsk skisport. Raw Air gikk ikke veldig i pluss i fjor, men vi klarer oss bedre i år. Nå skal vi bygge over tid, fortsetter østerrikeren.

Fikk full støtte fra Røste

Skipresident Erik Røste forsvarer hopptreneren etter sakene som de siste dagene har skapt temperatur i Ski-Norge.

– Jeg tror vi alle er enige om at Raw Air har et stort potensial. Det er en investering i et produkt jeg tror blir veldig stort. Det er for meg det aller viktigste. Det er et konsept som må få sette seg og utvikle seg. Jeg har sagt i noen sammenhenger at når vi skal se tilbake, er jeg sikker på at dette var viktig for norsk hoppsport, for norsk skisport og i internasjonal sammenheng, sier skipresident Erik Røste til NTB.

– Er det greit for deg at Stöckl går ut slik han gjør?

– Vi har ikke tatt ut potensialet i Raw Air allerede. Det tror jeg ikke man har. Det er det jeg oppfatter som Alex' poeng. Det er mye som er uforløst, og det tror jeg alle er interessert i å gjøre noe med. Det gjelder skiforbundet, arrangørene og hopp selv, svarer Røste.

Ingen misforståelse

Overfor TV 2 mente suksesstreneren at ikke alle i skiforbundet forsto verdien av hopp. Der kom det fram at Stöckl mener hopp har større markedsverdi enn alpint og langrenn.

– Jeg oppfatter ikke at det er hovedbudskapet hans. Budskapet hans er å snakke opp hoppsportens store potensial. Ting er noe annerledes i Norge enn i andre land. Han refererer til tall hos andre nasjoner (Østerrike). Dette handler først og fremst om at vi sammen skal ta ut potensialet i Raw Air, sier Røste.

Stein Opsal, generalsekretær i Norges Skiforbund, uttalte til TV 2 at Stöckls utspill om markedsverdi på de ulike skigrenene «må bero på misforståelser», men det viser seg altså at den norske landslagssjefen snakket om reelle tall i hjemlandet.

75 millioner i omsetning

Røste fremsto nærmest som en ren hoppresident i sine uttalelser til NTB tirsdag.

– På lik linje med våre andre grener, genererer hopp gode inntekter på flere områder som arrangementer, TV-rettigheter og samarbeidspartnere. Alt dette har bidratt til den flotte utviklingen vi har sett i norsk hoppsport de senere årene, sa han.

Nylig uttalte hoppsjef Clas Brede Bråthen at Raw Air omsetter for rundt 75 millioner kroner i året. Nå bekrefter Røste tallene.

– Arrangementene knyttet til Raw Air genererer en totalomsetning hos de fire arrangørene i den størrelsesorden. Dette er store verdier, og potensialet fremover bør være betydelig, gjentar Røste.


(©NTB)