Southgate: – Vi ga alt

Gareth Southgate så sitt unge England-lag ta ledelsen og holde den lenge, men finaledrømmen brast da Kroatia vendte til 2-1-seier.

Englands landslagssjef Gareth Southgate så finaledrømmen briste onsdag, men han roste spillerne for å ha gitt alt i jakten på seier. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB scanpix 

Sport

– I første omgang var vi veldig gode, og kanskje kunne vi scoret et mål til da, sa landslagssjefen til ITV.

– Jeg kunne ikke bedt om noe mer fra spillerne. Utslagsrundene handler om små marginer, og i gode perioder må man utnytte sjansene sine. Vi greide ikke det i dag, men vi vil lære av det. Spillerne ga alt de hadde.

England måtte avslutte kampen med ti mann etter at målscorer Kieran Trippier måtte støttes ut i 2. ekstraomgang etter at alle fire bytter var oppbrukt.

England spilte semifinale i et mesterskap for første gang siden EM på hjemmebane i 1996, da Southgate misset det avgjørende straffesparket mot Tyskland. Ikke siden 1966, da Bobby Charlton avgjorde VM-semifinalen mot Portugal, har England vunnet en semifinale.

Likevel hylles det unge laget for sine prestasjoner i Russland.

– I øyeblikket føler vi alle nederlagets smerte. Vi trodde vel ikke at vi skulle nå så langt, men når vi har gjort det og spilt så godt som vi har, vil man utnytte muligheten, sa Southgate.

– Jeg er utrolig stolt av en spillergruppe som har vokst veldig, og jeg tror tilhengernes reaksjon forteller dem at opplevelser med landslaget kan være positive. Landet er stolt av dem, og det vil komme mye godt ut av dette mesterskapet.

Det var første gang siden 1998 at laget som scoret først tapte en VM-semifinale. Den gang var det Frankrike som vendte til 2-1-seier etter at Kroatia tok ledelsen på Stade de France. Søndag er det de to nasjonene som møtes i finalen.

(©NTB)