Dalic etter semifinalebragden: – Ingen ville byttes ut

Kroatias landslagssjef Zlatko Dalic er full av beundring for spillernes innstilling etter å ha sett dem vende til seier over England i VM-semifinalen.

Kroatias landslagssjef Zlatko Dalic samler sine spillere for å gi instrukser før ekstraomgangene i VM-semifinalen mot England. Foto: Thanassis Stavrakis, AP / NTB scanpix 

Sport

For tredje gang i cupspillet havnet Kroatia under 0-1, og for tredje gang måtte laget spille ekstraomganger. Likevel har den lille nasjonen med fire millioner innbyggere tatt seg helt til finalen og sikret sjansen til å revansjere et 20 år gammelt nederlag mot Frankrike.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si om det spillerne gjorde i dag, styrken de viste, utholdenheten og energien. Jeg ville gjøre bytter, men ingen ville ut. Alle sa «jeg kan fortsette å spille». Noen spilte med skader som ville sette dem utenfor vanlige kamper. To av dem hadde et halvt bein, men det var ikke mulig å se, sa Dalic.

– Det viser en karakterstyrke og en vilje som gjør meg stolt.

Kroatia er det minste land som har spilt seg fram til VM-finale for menn utenom Uruguay (som ble verdensmester i 1930 og 1950). Det kunne ha skjedd allerede for 20 år siden, da Kroatia tok ledelsen mot Frankrike i VM-semifinalen etter en tabbe av Lilian Thuram. Den franske backen slo tilbake med to scoringer som ga fransk seier.

– Jeg var i Frankrike som supporter under de tre første kampene i 1998. Alle i Kroatia husker kampen da Thuram scoret og vi tapte. Det er blitt diskutert i 20 år. Jeg husker at vi feiret (Davor) Sukers mål, men før vi hadde satt oss igjen hadde Thuram utlignet, sa Dalic.

Også Ivan Perisic, som scoret Kroatias første mål mot England og la opp til det andre, husker VM i 1998 som endte med kroatisk bronse.

– Jeg var i min hjemby Omis iført Kroatia-trøye og heiet på laget. Jeg kunne bare drømme om at jeg en dag skulle spille for landet mitt og score et så viktig mål på veien til finale, sa han.

Dalic avviser at søndagens finale handler om revansj.

– I finalen møtes to lag som har vist sin kvalitet. Det handler ikke om revansj eller hevn. Dette er fotball, men vi kommer til å forberede oss på å spille vår beste kamp i sluttspillet, sa han.


(©NTB)