Belsvik forventer konspirasjonsteorier etter avbrutt Fram Larvik-kamp

Fram Larvik startet med sju utespillere borte mot Nybergsund i 2.- divisjon lørdag. Etter 21 minutter blåste dommeren av kampen. Da ledet hjemmelaget 3-0.

Fram Larvik-trener Petter Belsvik forventer reaksjoner etter at kampen mot Nybergsund ble avbrutt etter 21 minutter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix 

Sport

Nå forventer Fram-trener Petter Belsvik konspirasjonsteorier om avtalt spill og kampfiksing etter det som ble en parodisk kamp i Nybergsund. Vertene ledet 2-0 allerede etter åtte minutter. Etter et snaut kvarter sto det 3-0.

– Det er bare å se på TV-bildene fra kampen at det var en reell kollisjon mellom Milos (Crnogorac) og Mahmoud (Sami Laham). De har også synlige skader, dersom noen er i tvil. Vi ønsket å fullføre kampen, og det hadde vært lett å få et par sykemeldinger før denne kampen. Vi har utvist fair play, men det synes jeg ikke NFF har gjort i denne saken. De har vært opptatt av paragrafer og ikke å finne en god løsning, forteller den tidligere storscoreren til Østlands-Posten.

Etter 13 minutter krasjet Fram-keeper Milos Crnogorac og kaptein Mahmoud Sami Laham. Kapteinen måtte forlate banen med en hofteskade, mens Crnogorac fortsatte kampen. Da også keeperen måtte gi seg et noen minutter senere, hadde ikke laget nok spillere på banen. Dermed blåste dommer Daniel Higraff av oppgjøret etter bare 21 minutters spill.

– Dette er en trist dag for fotballen. Det er trist at vi må reise til Trysil med en så liten stall, det er trist at vi må spille kampen, og det er trist at vi ikke klarer å fullføre, oppsummerer Belsvik.

Ikke klare for toppfotball

Fram har høstet massiv kritikk for ikke å ta i bruk egne juniorspillere til oppgjøret. Belsvik er klar på at klubben hadde gode grunnet til ikke å involvere juniorene i lørdagens kamp.

– Det er bestemt at disse unggutta, som spiller på nederste nivå i Vestfold, ikke skal spille i 4. divisjon uten hjelp fra spillere i A-stallen. Da blir det helt håpløst å sende de inn i et 2.- divisjonsoppgjør. Dette er definert som toppfotball, og disse gutta er per dags dato ikke klare til å spille på det nivået. Det ville blitt en brutal opplevelse for dem. Vår junioravdeling, som vi er svært glade for å ha, er foreløpig en fin arena for breddefotball og integrering. Det ville vært uetisk av oss å sende dem utpå mot Nybergsund, sier Belsvik til Østlands-Posten.

Nå er klubben på spillerjakt i forkant av oppgjøret mot Stabæks 2.-lag. Den kampen spilles 13. august.

(©NTB)