Grytebust holdt nullen i OB-seier

Sten Grytebust holdt nullen da OB slo Hobro 1-0 i dansk superliga fotball fredag og klatret fra 10.- til 7.-plass.

Sten Grytebust holdt nullen søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix 

Sport

I en sjanserik kamp scoret Janus Drachmann på vakkert vis det eneste målet allerede i det 10. minutt. Siden stengte begge keeperne buret. Grytebust holdt også nullen i forrige seriekamp borte mot SønderjyskE, og har totalt stått igjen med rent bur i seks kamper. Ålesunderen har kun sluppet inn to mål på de siste fem oppgjørene han har spilt.

– Vi var bedre enn dem i dag. Vi startet strålende og leverte noe av den beste fotballen i min tid som trener. Eneste malurt i begeret var at det ikke ble flere mål, sa OB-trener Jakob Michelsen til klubbens nettsted.

– Det var superviktig at vi vant i dag. Nå har vi heng på topp seks. Det var en god kamp og en vital seier, sa Troels Kløve, som la opp til vinnermålet.

Like fornøyd var ikke Hobro-trener Allan Kuhn, som så sitt lag mislykkes i forsøket på å klatre bort fra sisteplassen.

– Vi snakket om at vi skulle innlede kampen godt, men i stedet tapte vi den i de første 20 minuttene. Jeg må se på om det er noe mentalt i veien siden vi ikke holdt avtalene, sa han.

Julian Kristoffersen spilte 81 minutter for Hobro.

Allerede tirsdag møtes lagene igjen, da på Hobros hjemmebane i Nord-Jylland. De handler det om åttedelsfinale i cupen.

Midtjylland vant 3-2 borte mot Vendsyssel og inntok 4.-plassen to poeng foran OB, som et par timer hadde vært inne i topp seks. Før resten av serierunden skiller bare to poeng mellom 4.- og 9.-plass.

(©NTB)