Lippi knuste Svennis i asiamesterskapet

Sven-Göran Eriksson avlyste middagsplanene med Marcello Lippi etter at sistnevntes Kina knuste hans Filippinene 3-0 i asiamesterskapet i fotball fredag.

Sven-Göran Eriksson var ikke i humør til å by Marcello Lippi på den tradisjonelle middagen etter at italienerens Kina slo svenskens Filippinene i asiamesterskapet. Foto: Kamran Jebreili, AP / NTB scanpix 

Sport

Kinas stjernespiss Wu Lei scoret to ganger da Kina tok sin annen seier og sikret plass i cupspillet fra en gruppe som også omfatter Sør-Korea.

Lippi og Eriksson har tradisjon for at taperen spanderer middag på vinneren når deres lag møtes, med en god flaske vin til. Eriksson brøt tradisjonen fredag.

– Nei, det blir ingen middag i dag. Jeg er ikke i humør til en lang diskusjon. Jeg ønsket ham bare lykke til videre, sa en gretten «Svennis» etter kampen.

– Vi glemte Wu Lei to ganger. Gjør man det så blir man straffet, og han gjorde det med to flotte mål, sa svensken, som tidligere var Wus trener i Shanghai SIPG.

Innbytter Yu Dabao fastsatte resultatet med sin første berøring.

– Jeg er veldig stolt av mine spillere, sa Lippi, som førte Italia til VM-gull i 2006.

– De var aggressive, fokuserte og viste høy kvalitet. Om vi kan fortsette slik, har vi ikke noe å frykte fra noe lag i dette mesterskapet.

Kina har som best vært tapende finalist i asiamesterskapet, i 1984 og 2004.

Sør-Korea er også klar for cupspillet etter å ha tatt sin annen 1-0-seier på rad. Midtstopperen Kim Min-jae ble matchvinner mot Kirgisistan fredag.

I gruppe B slo Australia tilbake etter sjokktapet for Jordan i åpningskampen. Fredag ble Palestina slått 3-0, og dermed er laget på god vei til cupspillet. Jamie Maclaren, Awer Mabil og innbytter Apostolos Giannou scoret for Australia.

– Vi har så vidt kommet i gang. Spennende tider ligger foran oss, sa Chris Ikonomidis, en av tre nye i startoppstillingen til landslagssjef Graham Arnold.

(©NTB)