Rantala erstatter Oustorp som Larvik-trener

Tidligere stjernekeeper Lene Rantala går inn som konstituert hovedtrener i Larvik Håndballklubb etter at Geir Oustorp tirsdag måtte gå fra jobben.

Geir Oustorp er ferdig som Larvik-trener og erstattes inntil videre av sin assistent Lene Rantala. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix 

Sport

Oustorp sa tirsdag opp trenerjobben med virkning fra 1. juni. Styret svarte med å løse ham fra oppgaven som hovedtrener med umiddelbar virkning.

– Fra jeg ble ansatt i november 2017 og fram til i dag har kart og terreng forandret seg, og jeg har kommet til at veien til målet nok er lengre enn først antatt. Det gjør sitt til at jeg valgte å si opp kontrakten min, sier Oustorp ifølge en pressemelding fra klubben.

Slik forklarer klubben avgjørelsen om å gjennomføre trenerbyttet umiddelbart:

– Klubben ønsker ikke å ha en hovedtrener på oppsigelse og valgte derfor å løse Geir fra sine oppgaver med umiddelbar virkning. At ting ikke alltid blir som forventet er en del av gamet, men på vegne av alle oss i og rundt Larvik Håndballklubb vil jeg takke Geir Oustorp så mye for samarbeidet og ønske ham lykke til videre, sier daglig leder Pål Albertsen i pressemeldingen.

Reagerer

Han legger til at Oustorps assistent Rantala er bedt om å gå inn som konstituert hovedtrener.

Oustorp sier til VG at han synes klubbens håndtering av saken er «veldig spesiell».

– Jeg sa til styret at jeg ønsket å gi meg etter sesongen fordi vi ikke var på vei dit vi skulle. Det går på den sportslige satsingen og henger sammen med det økonomiske handlingsrommet, sier han til avisen.

– I dag møtte jeg sponsorene til frokost og snakket om veien videre. Klokken 11 hadde vi spillermøte før onsdagens kamp mot Tertnes, og klokken ett skulle vi ha siste trening før kampen. Mellom møtet og treningen fikk jeg beskjed om at jeg var ferdig. Det synes jeg er veldig spesielt.

Fall

Larvik ble norsk seriemester 12 ganger på rad fra 2005 til 2017 og var gjennom den perioden i en klasse for seg i norsk kvinnehåndball. I 2011 vant klubben mesterligaen.

I fjor ble det seriesølv bak Vipers Kristiansand, og denne sesongen er Larvik foreløpig nede på femteplass etter å ha tapt fire av 11 seriekamper så langt.

Onsdag leder Rantala laget i hjemmekampen mot Tertnes. Lørdag spiller Larvik hjemme mot russiske Kuban Krasnodar i siste runde i EHF-cupens gruppespill, der laget er sist i sin gruppe.

(©NTB)