Hansdotter avsluttet karrieren i folkedrakt og delte ut boller

Svenske Frida Hansdotter tok på seg svensk folkedrakt og avsluttet søndag karrieren under verdenscuprennet i storslalåm i Andorra.

Frida Hansdotter avsluttet karrieren med å kjøre i folkedrakt i Soldeu, Andorra. Foto: AP Photo / Alessandro Trovati / NTB scanpix. 

Sport

Lørdag tok Frida Hansdotter farvel med sin favorittgren, slalåm, da hun kjørte ned til en femteplass under verdenscupavslutningen i Soldeu i Andorra.

I storslalåmrennet søndag stilte hun i svensk folkedrakt. Stavene var byttet ut med en kurv med boller som hun delte ut til publikum på vei ned til mål. I tillegg til gjærbakst ble det også delt ut klemmer til publikum.

– Det føltes fantastisk å få avslutte på denne måten, sa Hansdotter til SVT etter løpet.

Den svenske jenta har tilhørt verdenseliten i over 15 år, og har vunnet OL-gull og fem VM-medaljer. Etter karrierens siste renn ble hun mottatt med jubel fra publikum, sprutende champagne og feirende lagkamerater.

Selv amerikanske Mikaela Shiffrin hyllet den svenske alpinisten.

– Det var veldig spesielt. Hun har alltid vært elsket av sine konkurrenter, sa Shiffrin som vant storslalåmrennet 30 hundredeler foran Alice Robinson fra New Zealand. Slovakiske Petra Vlhová ble nummer tre, 0,41 sekund bak vinneren.

(©NTB)