Ellevill vending holdt Tyskland på topp

Tyskland lå under 1-2 for Slovakia i ishockey-VM da laget tok ut keeper vel to minutter før slutt. Foran sjokkerte hjemmefans vendte tyskerne til 3-2-seier.

Leon Draisaitl jubler sammen med Korbinian Holzer etter å ha scoret Tysklands vinnermål i VM-kampen mot Slovakia. Hjemmelagets spillere var mindre fornøyd etter å ha gitt fra seg ledelsen i de to siste minuttene. Foto: Petr David Josek, AP / NTB scanpix  Foto: Petr David Josek

Sport

Dermed er Tyskland på tabelltopp i Kosice-gruppen med 12 poeng etter fire kamper. Markus Eisenschmid satte inn 2-2 da 1.52 minutt sto igjen, etter 28 sekunders spill med en utespiller ekstra.

Leon Draisaitl gjorde 3-2-målet 27 sekunder før full tid. Dermed var det vertsnasjonens tur til å ta ut keeper, men det ble ikke flere scoringer.

I samme gruppe bidro Patrick Kane med ett mål og to assist da USA slo tabelljumbo Storbritannia 6-3. Det amerikanske laget imponerte ingen, men Kane hadde grunn til å feire. Han er nå alene på topp som USAs beste poengplukker i VM-turneringer. Han har 36 målpoeng, mens Mark Johnson i sin tid stoppet på 33.

– Det er spesielt når du tenker på alle de store amerikanske spillerne gjennom tidene, sa Kane, som har vunnet Stanley Cup tre ganger. I fjor noterte han 20 poeng da USA tok bronse i Danmark. Da ble han både poengkonge og kåret til VMs mest verdifulle spiller.

USA er på 2.-plass på tabellen, men det er fire poeng opp til Tyskland.

I Bratislava-gruppen har både Russland og Sveits 12 poeng etter å ha tatt sin fjerde strake seier onsdag. Noen timer etter sveitsernes 4-1 over Norge vant Russland hele 10-0 over Italia. Jevgenij Kuznetsov og Jevgenij Dadonov scoret to mål hver. Kuznetsov hadde også to assist, mens Nikita Kutsjerov hadde ett mål og fire assist.

(©NTB)