Laengen hjalp Pogacar til historisk seier

Tadej Pogacar vant verdenstourrittet Tour of California sammenlagt. Blant 20-åringens hjelpere i UAE Emirates-laget var Vegard Stake Laengen.

Tadej Pogacar kunne juble som sammenlagtvinner av Tour of California. Han er yngste sammenlagtvinner av et etapperitt på verdenstouren. Foto: Mark J. Terrill, AP / NTB scanpix 

Sport

Ifølge Procycling.no er Pogacar den yngste vinner noensinne av et etapperitt som inngår i verdenstouren. Sloveneren er i sin førte sesong som profesjonell og har allerede markert seg i flere ritt.

– Dette rittet var mitt hovedmål i år. Jeg visste at jeg var godt forberedt, men det overrasket også meg at det ble seier. Jeg er veldig fornøyd, sa Pogacar på pressekonferansen etter lørdagens avsluttende etappe i Pasadena, ifølge cyclingnews.com.

– Jeg takker lagkameratene og alle hjelperne. Den gule trøya tilhører hele laget, sa han.

Pogacar overtok ledelsen i rittet med seier på Mt. Baldy fredag. Han hadde 16 sekunders ledelse til Sergio Higuita og 20 til danske Kasper Asgreen. Utfordrerne var aktive på den siste etappen, men tok ikke mer innpå lederen enn de tre bonussekundene Asgreen skaffet seg i en innlagt spurt.

Laengen bidro til det og hadde grunn til å være tilfreds med uken. Nordmannen kom til mål med hovedfeltet lørdag og endte på 35.-plass totalt.

Kristoffer Halvorsen ble satt opp til spurten lørdag av Ineos-laget, men nådde ikke lenger fram enn til 6.-plass. Cees Bool fra Nederland og Sunweb sikret seieren på den siste etappen foran superspurteren Peter Sagan.


(©NTB)