Hattrick av Fossum i dansk cup

Iver Fossum scoret tre av målene da AaB tok seg videre i den danske cupen med 8-0-seier borte mot Nørresundby onsdag.

Iver Fossum scoret tre av målene da AaB vant 8-0 borte i den danske cupen onsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix 

Sport

Nordmannens og kampens første mål kom direkte på hjørnespark i det 11. minutt, da han skrudde ballen rett i mål. 23-åringen gjorde 3-0 på straffespark rett før pause, mens han satte punktum med gjestenes åttende og siste mål i nabooppgjøret da han ble spilt gjennom i det 84. minutt.

Rasmus Thelander, Frederik Børsting, Kasper Kusk og Patrick Olsen (2) scoret også.

Et annet superligalag var i alvorlig trøbbel onsdag. AGF lå under 0-2 borte mot Marstal/Rise fra nivå fem og var bare noen minutter fra å ryke ut, men tidligere Rosenborg-spiller Alex Gersbach utlignet til 2-2 i det 87. minutt. I ekstraomgangene scoret gjestene fra Århus fire ganger og gikk videre med 6-2.

– På 2-0, da vi danset med døden, var det noen spillere som virkelig sto opp. Jeg sto der med blodsmak i munnen, men spillerne holdt hodet kaldt og halte seieren i land, sa AGF-trener David Nielsen.

Likme heldig var ikke Lyngby, som fikk sin cupdrøm knust av Fremad Amager. Hjemmelaget vant 5-4 på straffespark etter 1-1 i selve kampen.

Dermed er laget klar for 3. runde i cupen (16-delsfinale), der de seks beste fra forrige sesongs superliga kommer inn i turneringen.

(©NTB)