Dopingsak ryster Romania før håndball-VM

To rumenske VM-spillere fra samme klubb er under etterforskning for mulig doping, bekrefter Romanias svenske landslagssjef.

Romanias trener, svenske Tomas Ryde, står i fare for å miste fire nøkkelspillere på grunn av mulig doping i forkant av håndball-VM i Japan. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix 

Sport

Den svenske avisen Aftonbladet meldte først at fire Brasov-spillere var under etterforskning, men tirsdag kveld skriver avisen at to av spillerne ikke lenger har noen mistanke mot seg.

Spillerne har gjennomgått et behandlingsopplegg, som kan ha ført til at de blir tatt for doping.

– Dette programmet er tillatt i henhold til internasjonale regler, men ikke nasjonale (rumenske), sier Tomas Ryde, svensken som trener det rumenske kvinnelaget i håndball.

De to som fortsatt er mistenkt blir ikke med på flyet når det rumenske landslaget onsdag reiser til Japan for å lade opp til VM. Ryde sier til avisen at han regner med at spillerne ikke kommer etter, og derfor har hentet inn to erstattere.

Saken skal etterforskes nærmere de kommende dagene, og spillerne skal gi sine forklaringer fredag.

– Det kan hende at de blir frikjent fredag. Da vil jeg i så fall hente de tilbake på laget, sier Ryder som legger til at han frykter at saken kan dra ut i tid.

– Hvis man er under etterforskning, kan man ikke spille, sier han.

Romania spiller i gruppe C med Kasakhstan, Ungarn, Montenegro, Senegal og Spania. Laget var regnet som en solid kandidat til en semifinaleplass.

(©NTB)