Topp-100-spiller i tennis suspendert for doping

Den chilenske tennisspilleren Nicolas Jarry er suspendert som følge av en positiv dopingprøve. To muskelbyggende stoffer ble funnet i hans prøve.

Nicolas Jarry i aksjon i ATP Cup i Australia tidligere i måneden, der han tapte alle sine tre kamper. Chileneren er nå suspendert som følge av en positiv dopingprøve. Foto: Tertius Pickard, AP / NTB scanpix 

Sport

Jarry er nummer 78 på ATP-rankingen, men han var i fjor sommer helt oppe på 38.-plass. Den nesten to meter høye 24-åringen har spilt inn over to millioner dollar i prispenger så langt i karrieren.

Også colombianske Robert Farah, som er nummer 163 på rankingen i single, men topprangert i double, er suspendert på grunn av en positiv prøve. Det ble funnet spor etter steroiden Boldenon i prøven han avga i oktober i fjor.

Jarry ble testet i forbindelse med Davis Cup-sluttspillet i Madrid i november. I prøven ble det påvist spor etter de forbudte stoffene Ligandrol og Stanozolol. Det ble innledet dopingsak mot ham 4. januar, og han er suspendert med virkning fra tirsdag.

Nekter

Jarry benekter å ha dopet seg. Han hevder via Instagram at konsentrasjonen av de ulovlige stoffene i hans urinprøve er forsvinnende liten, så lav at stoffene ikke kan ha hatt prestasjonsfremmende effekt.

– Jeg vil bruke de nærmeste dagene og ukene på å finne ut hvor stoffene kom fra slik at jeg sammen med mine juridiske rådgivere kan kaste lys over situasjonen, skriver han og antyder at han har fått i seg stoffene gjennom et brasiliansk vitaminpreparat hans lege anbefalte ham å bruke.

Jarry har vært i kvartfinale i double i Roland-Garros og US Open, men har som singlespiller aldri kommet lenger enn 2. runde i en Grand Slam-turnering.

Kjøtt

Farah vant i fjor doubleturneringene i Wimbledon og US Open sammen med landsmannen Juan Sebastián Cabal. Hans dopingsak ble kjent samme dag som Jarrys.

– Jeg går gjennom det tristeste øyeblikk i min idrettskarriere, sa han.

Boldenol brukes i kjøttproduksjon i Colombia, og landets idrettsutøvere er blitt advart mot å spise kjøtt som kan inneholde stoffet.

– Jeg er sikker på at det er det som ligger bak den positive prøven, sa Farah.

(©NTB)