Wigan i dyp økonomisk krise – satt under administrasjon

Den engelske fotballklubben Wigan er i store økonomiske problemer som følge av effektene koronapandemien har hatt på fotballen.

Wigan Athletic sliter med økonomien etter at sesongen ble satt på vent grunnet koronaviruset. Foto: AP Photo/Rui Vieira/NTB scanpix 

Sport

I en uttalelse fra Wigan onsdag bekreftes det at klubben er satt under administrasjon, melder Daily Mail. Trioen Paul Stanley, Gerald Krasner og Dean Watson fra selskapet Begbies Traynor skal i tiden som kommer styre økonomien.

– Selvsagt har utsettelsen av mesterskapsserien grunnet Covid-19 hatt en betydelig innvirkning på klubbens nylige inntekter, sier Krasner ifølge Sky Sports.

I henhold til regelverket for den engelske fotballigaen (EFL) kan beslutningen om at Wigan settes under administrasjonen medføre at klubben trekkes tolv poeng i årets sesong.

Wigan ligger foreløpig på 14. plass på tabellen, men et potensielt poengtap vil resultere i at Wigan havner nederst og rykker ned.

– Vårt umiddelbare mål er å sikre at klubben fullfører alle resterende kamper denne sesongen og raskt finner interesserte aktører som kan redde Wigan Athletics FC og jobbene til de som arbeider for klubben, sier Krasner.

Wigan eies av det Hongkong-baserte selskapet International Entertainmant Corporation, som kjøpte klubben fra Dave Whelan i 2018.

I 2013 vant de blå- og hvitkledde FA cupen på Wembley.

(©NTB)