Tennis: Lokale helsemyndigheter vil avlyse Madrid Open

Madrid Open skal etter planen innledes 12. september. Men nå tar helsemyndighetene i den spanske hovedstaden til orde for å avlyse turneringen.

Madrid Open kan bli avlyst. Det vil da føye seg inn i rekken av andre tennisturneringer som har lidd samme skjebne. Foto: AP Photo / Jason DeCrow / NTB scanpix 

Sport

Det er oppblussingen av koronasmitte som gjør at de lokale helsemyndighetene ber arrangøren om å avlyse.

Madrid Open skal etter planen gå fra 12. til 20. september og er en del av både WTA-touren for kvinner og herrenes ATP-tour.

– Arrangøren av Madrid Open har vært i kontakt med de kunnskapsrike helsemyndighetene i Madrid og med idrettsforbundet. I det siste møtet, 29. juli, ble det uttrykt bekymring for å kunne organisere konkurransen fri for helsekomplikasjoner som kan påvirke spillere, støttespillere og ansatte, skriver arrangøren i en pressemelding.

Arrangøren skriver videre at en beslutning vil bli tatt i god tid.

– Basert på dette rådet, vil vi analysere og vurdere ulike alternativer, med et konstant fokus på sikkerheten til de involverte.

Madrid Open vil være en aktuell turnering for Casper Ruud dersom den spilles. Han røk ut i siste kvalifiseringsrunde til fjorårets utgave.

(©NTB)