Britisk avis: Krisemøter skal forhindre ytterligere Premier League-kaos

Ole Gunnar Solskjær og de øvrige managerne i Premier League skal være innkalt til krisemøte for å forhindre nye brudd på koronaprotokollen.

Manchester City-spillerne feiret mål på vanlig måte onsdag. Foto: Laurence Griffiths, Pool via AP / NTB 

Sport

Koronaviruset har den siste tiden skapt stadig mer hodebry for Premier League-klubbene. Antallet smittetilfeller har økt markant, og det har også vært avslørt en rekke brudd på de strenge retningslinjene.

Onsdag skriver den britiske storavisen Daily Mail at både kapteiner og managere i den engelske toppserien er innkalt til krisemøter der etterlevelsen av de skjerpede smittevernreglene blir tema.

Ifølge avisen er det planlagt en rekke møter i tiden som kommer. Håpet er å unngå at britiske myndigheter griper inn og gjør tiltak rundt kampaktiviteten i Premier League.

Nye grep

Allerede i forrige uke skal Premier League-klubbene ha fått en rekke nye smitteverntiltak å forholde seg til. Blant annet har ligasjefen Richard Masters gitt spillerne klar beskjed om å avstå fra klemming, håndtrykk og «high fives» for å feire scoringer. All unødvendig kontakt skal unngås.

Etterlevelsen har imidlertid ikke vært som ønsket. Så sent som onsdag stimlet Manchester City-spillerne sammen og omfavnet hverandre etter scoringen som ga 1-0-seier mot Brighton. Det samme har skjedd i andre kamper der andre klubber har vært involvert.

Ole Gunnar Solskjærs elever i Manchester United har blant annet feiret scoring på samme måte som kollegene i City.

Den britiske topp-politikeren Julian Knight er blant dem som har reagert sterkt på bildene.

– Disse menneskene blir sett opp til, de er rollemodeller. Og det å ikke respektere sosial distansering på den måten, i en situasjon med en nasjonal krise, er i beste fall hjernedødt og i verste fall en forsømmelse, sier han til avisen Telegraph.

Dommer-prat

Manchester City-manager Pep Guardiola ble etter onsdagens kamp konfrontert med at spillerne hans feiret scoring på vanlig måte. Spanjolen hevder smitteverntiltakene er vanskelige å følge og at spillerne feirer mål på instinkt.

– Vi skal følge det Premier League sier, men jeg vet ikke om vi klarer det, sa Guardiola.

Fulham-manager Scott Parker bekreftet på sin side at han ville snakke med spillerne som målfeiringene som har skapt overskrifter.

Ifølge Sky Sports har også dommerne i Premier League blitt instruert til å holde samtaler med spillerne om at de må huske å forholde seg til smitteverntiltakene.

(©NTB)