Zuccarello med mål og tre målgivende i Minnesota Wild-storseier

Mats Zuccarello var i fyr og flamme med mål og tre målgivende pasninger natt til tirsdag norsk tid da Minnesota Wild knuste San Jose Sharks 6-2 borte.

Mats Zuccarello feirer mål med Jason Zucker. Minnesota Wild vant 6-2. Foto: Chris O'Meara / AP / NTB 

Sport

Nordmannen var kampens soleklare ener og var delaktig i fire av de seks målene Wild scoret i den sterke 6-2-borteseieren over divisjonsrivalen.

– Dette laget har selvtillit om dagen, det er det ingen tvil om. Vi har tatt en kamp av gangen i det siste og det skal vi tydelig fortsette med, sa trener Dean Evason etter kampen om sitt mannskap som har scoret 14 mål på de siste tre kampene.

San Jose Sharks tok ledelsen etter bare 45 sekunder, før «Zucca» scoret Wilds første for kvelden sju minutter senere. 33-åringen hamret inn 1-1 opp i nettaket etter pasning fra svensken Victor Rask.

Og bare 15 sekunder senere hadde Wild snudd kampen. Gjestene i hvitt gikk rett i angrep etter droppet, og Zuccarello fant Kirill Kaprizov med en genial pasning foran mål. Russeren kunne bare pirke inn pucken fra en drøy centimeter.

5-2 sto det på måltavla da Zuccarello var involvert igjen. I overtallsspill fant nordmannen Jonas Brodin med en lekker tversoverpasning. Svensken satte pucken lekkert i motsatt kryss.

Og «Zucca» ga seg ikke med det. Like før slutt, da Sharks jaktet redusering til 3-5, skjøt han først i stolpen. Noen sekunder senere fant han Ian Cole, som sentret videre til Rask. Han satte pucken i åpent mål og punkterte kampen til 6-2.

Zuccarello har nå to mål og fem målgivende på de fire kampene han har spilt siden han returnerte 17. februar. Wild har vunnet de tre siste kampene og er nummer seks i sin avdeling med ni seirer og seks tap.

(©NTB)