Ny Cavendish-seier i Tyrkia – stygg velt ga dramatisk avslutning

Mark Cavendish tok sin tredje strake etappeseier i sykkelrittet Tyrkia rundt onsdag. En rekke ryttere gikk brutalt i bakken på oppløpet.

Mark Cavendish vant i Tyrkia igjen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB 

Sport

Dermed kunne Deceuninck-Quickstep feire lagets 800. seier.

Det ble massespurt om seieren på den 184,4 kilometer lange etappen fra Alanya til Kemer. Der var den norske Uno-X-profilen Kristoffer Halvorsen med langt framme, men sørlendingen nådde ikke helt opp i seierskampen.

Han trillet over målstreken rett utenfor topp ti.

Belgiske Jasper Philipsen fulgte nærmest suverene Cavendish, mens polske Stanislaw Aniolkowski endte på tredjeplass. Dermed ble pallen kopi av tirsdagens etappe.

– Det spiller ingen rolle hvor mange seirer det er på rad, det er bare hyggelig å vinne igjen. Og det er hyggelig at laget tror på meg, sa Cavendish.

– Jeg visste at Philipsen var mannen å slå, spesielt med tanke på det sterke laget han hadde rundt seg.

Tenkte på kameraten

Det ble samtidig dramatikk på oppløpet da en rekke ryttere fikk et brutalt møte med asfalten bak de aller beste. Etterpå hadde Cavendish tankene hos lagkamerat Fabio Jakobsen, som i Tyrkia rundt gjør sitt comeback etter skrekkvelten i Polen rundt i august i fjor.

– Jeg vet at det ikke var hyggelig for ham å se en slik velt i spurten. Han var rystet etter etappen, men det fylte meg med stolthet å se hvor lenge han hang med, og jeg ble inspirert til å avgjøre, sa Cavendish.

Jakobsen kom seg helskinnet til mål blant de siste i hovedfeltet etter å ha bidratt til opptrekket som endte med Cavendish-seier.

Langt framme

Cavendish leder rittet i Tyrkia sammenlagt etter fire etapper. Halvorsen ligger på en sterk femteplass, kun 24 sekunder bak veteranen fra Isle of Man.

Torsdag fortsetter Tyrkia rundt med en langt tøffere etappe. Der får trolig ikke spurterne noe med seierskampen å gjøre.

(©NTB)