Ungarn nær EM-sjokk mot Frankrike: – Vi klarte ikke høre hverandre

Frankrike var storfavoritter foran EM-oppgjøret med Ungarn i Budapest lørdag, men stanget og stanget. Til slutt ble det 1-1 og bare ett poeng for franskmennene.

Ungarske fans tok fullstendig av da Attila Fiola sendte hjemmelaget opp i 1–0. Foto: Alex Pantling / Pool via AP / NTB 

Sport

Dermed står Frankrike med fire poeng etter to kamper, og leder «dødens gruppe» før Portugal og Tyskland møtes senere lørdag.

– Det var en tøff kamp for oss, med tanke på fansen. Med så mange fans må vi innrømme at vi hadde mistet vanene våre rundt å spille foran fulle tribuner. Vi klarte ikke høre hverandre, og det var veldig varmt, sa Frankrikes målscorer Antoine Griezmann til beIN Sports etter kampen .

67.215 tilskuere var på plass på tribunene i Puskas Arena i Budapest.

– Jeg er stolt av laget. Vi fikk til et veldig bra resultat. Jeg er stolt av laget og fansen. Det var en av mine beste dager, sa Ungarns målscorer Attila Fiola.

Ellevilt trøkk

Til tross for enorm Frankrike-dominans i den første omgangen, var det Ungarn som tok ledelsen foran 67.215 elleville hjemmefans i Budapest, der det var rundt 30 grader og strålende sol.

I lagenes første møte siden Mexico-VM i 1986, da Frankrike vant 3-0, gikk venstreback Fiola på et sugende løp langs venstresiden like før pause og fikk ballen på 25 meter. Han tok med seg ballen inn i feltet og avsluttet ved nærmeste stolpe til 1-0.

Scoringen kom etter at både Karim Benzema og Kylian Mbappé hadde hatt flere store muligheter, og at Frankrike hadde hatt ballen i nærmest samtlige minutter av den første omgangen.

Ousmane Dembélé var centimeter unna å utligne etter timen spilt. Han dro lekkert av ungarske Fiola, før han hamret til fra 15–16 meter. Skuddet smalt i stolpen bak Ungarn-målvakt Péter Gulácsi.

Det var meget fortjent da Antoine Griezmann utlignet til 1-1 etter 66 minutter. Mbappé vant en lang ball fra Hugo Lloris og dro den med seg ut til høyre. Spissen rykket fra Loïc Nego og slo hardt inn i feltet, der Griezmann ventet. Barcelona-spilleren hamret ballen i mål fra kloss hold til 1-1.

Nær vinnermål

Og bare tre minutter senere var Frankrike nære ved å ha snudd kampen. Griezmann chippet lekkert gjennom til Mbappé etter et frispark, men PSG-spissen skjøt like utenfor på helvolley fra ti-elleve meter.

Åtte minutter før full tid fikk Frankrike en enda større mulighet. Mbappé kom alene med Gulacsi, men målvakten fikk på imponerende vis opp hendene og reddet skuddet til spissen.

Dermed endte det med poengdeling og 1-1 på den eneste arenaen der det er lov med fulle tribuner i dette mesterskapet.

Frankrike møter Portugal 23. juni, mens Ungarn tar imot Tyskland samme dag.


(©NTB)