Durant og Harden meldes klar for stjernetungt amerikansk basketballag i OL

Brooklyn Nets-stjernene Kevin Durant og James Harden er blant flere store navn som skal være med på basketballaget til USA under sommerens Tokyo-OL.

James Harden og Kevin Durant er to av stjernene på USAs lag i OL. Foto: Adam Hunger / AP / NTB 

Sport

Durant og Harden har begge tidligere vunnet prisen som NBAs mest verdifulle spiller og spiller på ett av NBAs beste lag i Brooklyn Nets. Nå har duoen takket ja til tilbudet om å spille for USA i OL, ifølge The Athletic.

Stjernespillerne Damian Lillard, Draymond Green, Jayson Tatum, Devin Booker, Bradley Beal og Bam Adebayo skal også ha takket ja, ifølge det velrenommerte nettstedet.

Laget ledes av trenerlegenden Gregg «Pop» Popovich, som tok over som USAs landslagstrener etter at Mike Krzyzewski ledet laget til OL-gull i 2016.

Trenerlegenden Popovich, som har vunnet fem NBA-titler som trener for San Antonio Spurs, jakter sitt første gull som landslagstrener.

I OL håper han og USA på å revansjere seg etter å ha endt helt nede på sjuendeplass i basket-VM i 2019. Da stilte laget med en svakere tropp, men var fortsatt storfavoritter i forkant av mesterskapet som til slutt ble vunnet av Spania.

USA røk ut i kvartfinalen mot Frankrike, som er i amerikanernes gruppe i gruppespillet i OL.

(©NTB)