Eiking tok topplassering i klassiker – mener én ting kostet ham pallen

Proffsyklist Odd Christian Eiking kom i mål med de beste og tok en sjuendeplass i San Sebastian-klassikeren. Han mener pallsjansen røk på en lei måte.

Odd Christian Eiking ble nummer sju i Clásica San Sebastian lørdag. Her er han fotografert i 2019. Foto: Fredrik Hagen / NTB 

Sport

Eiking kom i mål sammen med de største favorittene, og hadde Julian Alaphilippe på plassen foran og Tour de France-sensasjon Jonas Vingegaard like bak seg.

– Jeg er veldig fornøyd med å sitte med de beste, sa Eiking til NTB.

Tre ryttere kom alene til mål og kjempet om seieren, og i spurten var amerikaneren Neilson Powless best foran Matej Mohoric og danske Mikkel Honoré.

Trioen brøt seg løs fra hovedfeltet etter den siste stigningen før mål, sammen med Lorenzo Rota, men etter en velt ble spanjolen frakjørt. Også dansken gikk i bakken.

Eiking mener favorittgruppa gikk på en smell da de lot de fire rytterne komme løs så nærme mål.

– Det er litt synd at det var fire ryttere som hadde falt av i bakkene, som fikk skli litt billig av gårde i en nedoverbakke. Hvis ikke hadde jeg vært på tredjeplass i dag, sa Eiking.

Eiking og favorittgruppa kom til slutt i mål 1.04 minutt bak vinneren. Rittet i Spania ble preget av regnvær. Akkurat det satte Eiking pris på.

– Jeg følte meg sterk i siste del av løpet. Jeg var heldig med bergensvær, tett yr hele dagen, sa Eiking.

(©NTB)