Seiling: God norsk avslutning i 49er FX

Helene Næss og Marie Rønningen avsluttet sin OL-deltakelse med stil da de seilte inn til 2.-plass i medaljeseilasen i 49er FX.

Helene Næss og Marie Rønningen fikk en god avslutning på OL med 2.-plass i medaljeseilasen tirsdag. Dermed avanserte de til 7.-plass totalt i 49er FX. Foto: Gregorio Borgia, AP / NTB 

Sport

Den norske duoen hadde bare den argentinske vinnerbåten med Victoria Travascio og Maria Sol Branz foran seg i seilasen, som var utsatt fra mandag på grunn av vindforholdene.

Næss og Rønningen var uten mulighet til å blande seg i medaljekampen, men de klatret en plassering og endte på 7.-plass i kvinnenes skiff-klasse.

Gullet gikk til brasilianske Martine Grael og Kahena Kunze, som avgjorde med 3.-plass i medaljeseilasen. Tyske Martine Grael og Kahena Kunze klatret til sølvplass med 5.-plass tirsdag.

Annemiek Bekkering og Annette Duetz fra Nederland, som var likt med brasilianerne etter de 12 innledende seilasene, endte nest sist i finalefeltet på ti båter og falt til bronseplass.

Britisk dominans

Det ble to britiske triumfer den siste dagen på regattabanen i OL. Dylan Fletcher og Stuart Bithell vant medaljeseilasen og snøt newzealenderne Peter Burling og Blair Tuke for gullet i mennenes 49er-klasse, mens Giles Scott fikk plasseringen han trengte for å vinne Finnjolle.

I den klassen gikk norske Anders Pedersen så vidt glipp av medaljeseilasen etter en svak plassering i siste innledende seilas.

I Nacra 17, den eneste båtklassen ble det italiensk triumf til Ruggero Tita og Caterina Banti, som henviste den britiske båten til sølvplass. Det er den eneste båtklassen i OL med blandet mannlig og kvinnelig besetning.

Første på 17 år

I den klassen endte norske Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen nest sist i de innledende seilasene.

Hermann Tomasgaard sikret seg søndag bronse i Laser. Det var første norske OL-medalje i seiling på 17 år. Fram til lekene i 2004 hadde Norge tatt seilermedalje i fem OL på rad.

(©NTB)