Daffinrud med sur avslutning på runde to – fortsatt sist

Tonje Daffinrud er stadig sist i kvinnenes golfturnering i OL. Hun gikk torsdagens runde to slag over par etter fire bogeyer og to birdier.

Tonje Daffinrud er fortsatt sist i kvinnenes golfturnering i OL, til tross for en brukbar dag to. Foto: Matt York / AP / NTB 

Sport

Daffinrud startet første runde av OL-golfen med bogey på de fire første hullene onsdag. Torsdag startet hun bedre og noterte seg for par på de samme hullene. Hun endte også med par på de fire neste hullene, før det ble tre bogeyer på hull ni, ti og elleve.

Hun gikk så på par de tre neste hullene, før hun fikk to birdier på hull 15 og 17. Hun avsluttet derimot runden med en ny bogey, som betyr at hun fortsatt ligger på jumboplass i turneringen, 12 slag over par.

Hun har to slag opp til nederlandske Anne van Dam, som er hennes nærmeste konkurrent.

Onsdag gjorde Daffinrud elleve bogeyer, en dobbeltbogey og en birdie. Altså løftet hun spillet sitt torsdag. Det skulle imidlertid ikke holde til avansement på resultatlistene.

Amerikanske Nelly Korda er i sololedelse etter en monsterrunde på 62 slag torsdag. Den kunne vært enda bedre. Med birdie på siste hull ville hun sett 50-tallet, men i stedet ble det dobbeltbogey.

Hun gikk likevel runden ni slag under par og er på 13 slag under par totalt. Det gir fire slags ledelse.

De to danskene Nanna Koerstz Madsen og Emily Kristine Pedersen er på delt 2.-plass sammen med indiske Aditi Ashok på ni slag under par. Svenske Madelene Sagström, som ledet etter første dag, er nummer fem. Hun er totalt åtte slag under par.

(©NTB)