Falsk skipslege pågrepet i Berlin

Berlin (NTB): En 40 år gammel er siktet for å ha utgitt seg for å være lege på cruiseskip verden rundt. Fredag ble mannen pågrepet i Berlin.

Aida Cruises har jevnlig anløp i Norge. Her er M/S Aida Luna i havn ved Longyearbyen på Svalbard 7. juli 2015. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix 

Utenriks

40-åringen ble pågrepet da han kom med fly fra Miami til flyplassen Tegel i Berlin, etter en jobb på cruiseskip i Karibia, skriver Aftenposten.

Mannen er siktet for å ha forfalsket eksamenspapirer og for å ha utgitt seg som lege. Han skal ha behandlet hundrevis av passasjerer og besetningsmedlemmer, opplyser en talsmann for statsadvokatene i Berlin til Berliner Morgenpost.

Den tyske avisen skriver at mannen egentlig er sykepleier, men siden 2014 ha vært ansatt som skipslege om bord i cruiseskip som tilhører det tyske rederiet Aida Cruises. Månedslønnen skal ha vært på 7.500 euro, tilsvarende over 69.000 norske kroner).

Ifølge siktelsen skal han ha jobbet som falsk lege i mer enn fem år. Det blir nå etterforsket om han også før 2014 har jobbet på andre cruiseskip.

«Legen» er nå suspendert fra jobben sin i Aida, som er det største cruiserederiet i Tyskland. (©NTB)