Titusener mot homofile partnerskap i Roma

Roma (NTB-DPA-Reuters): Titusener av mennesker samlet seg lørdag på Circus Maximus i Roma for å protestere mot den italienske regjeringens planer om å åpne for partnerskap for likekjønnede.

Katolske prester deltar med liv og lyst i demonstrasjon mot likekjønnede partnerskap i Roma lørdag. Foto: Remo Casilli / Reuters / NTB scanpix 

Utenriks

Arrangørene hevder at så mange som 2 millioner mennesker deltok i demonstrasjonen i det gamle romerske stadionet i Roma, men journalister sier langt færre enn ventet møtte fram, og at det kanskje bare var noen titusener til stede.

Det omstridte lovforslaget ble lagt fram for nasjonalforsamlingen i forrige uke, til tross for at det er uenighet om det også i regjeringen. Motstanderne håper de kan stemme ned forslaget når det blir lagt fram til avstemning i februar.

Italia er det eneste vesteuropeiske landet som ennå ikke har åpnet for homofile partnerskap, noe både landets egen forfatningsdomstol og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen har oppfordret til.

Tog og busser fraktet demonstranter fra hele det katolske landet inn til hovedstaden lørdag formiddag.

Antonio Brandi fra den katolske organisasjonen Pro Vita sa til nyhetsbyrået DPA at alle forsøk på å åpne for partnerskap må motarbeides fordi det ville være det første skrittet mot at personer av samme kjønn kunne gifte seg og adoptere barn. (©NTB)