500 pågrepet under protest mot rasisme i Tyskland

Stuttgart (NTB-AFP-DPA): Tysk opprørspoliti pågrep lørdag rundt 500 demonstranter ved bygningen der det høyrepopulistiske partiet Alternativ for Tyskland (AfD) holder landsmøte i Stuttgart. Alle ble senere løslatt.

En demonstrant holder opp et ark med følgende budskap i lørdagens demonstrasjon i Stuttgart: Mot AfD-rasisme og kvinnefiendtlighet. Foto: Wolfgang Rattay / Reuters / NTB scanpix 

Utenriks

Det brøt ut sammenstøt mellom partimedlemmer og demonstranter som protesterte mot rasisme og muslimfiendtlighet i delstaten Baden-Württemberg sørvest i Tyskland.

Over 2.000 AfD-medlemmer er påmeldt til kongressen i helgen, der partiet planlegger å vedta et sterkt antiislamsk partiprogram med ordlyden «Islam hører ikke hjemme i Tyskland».

Voldelige demonstranter brente bildekk og kastet fyrverkeri mot både politi og presse som var samlet i nærheten av arenaen der AfD holder landsmøtet.

En sikkerhetsstyrke på over 1.000 personer var utplassert ved lokalene i nærheten av Stuttgarts flyplass for å hindre sammenstøt.

Demonstrantene bar på plakater med tekster til forsvar for flyktningene som er kommet, og med tekster som «Ut med nazistene». (©NTB)