Trump spiller høyt med ny ledelse

Washington (NTB-AP): Når Donald Trump bytter ut valgkampledelsen, omtales det som høyt spill og desperat gambling. Og de fleste regner med at tonen i valgkampen nå blir mer spisset.

Valget av ny valgkampledelse antyder at Trump neppe vil tone ned retorikken i tiden som kommer. Foto: Eric Thayer / Reuters / NTB scanpix 

Utenriks

Mens Trump ser ut til å kjempe i motvind har han igjen gjort endringer i toppen av valgkampapparatet og hentet inn Stephen Bannon fra den konservative nyhetsportalen Breitbart News og Kellyanne Conway til å lede Trump-kampanjen. Ut ryker Paul Manafort som tok over fra Corey Lewandowski for bare halvannen måned siden.

Den siste endringen regnes som et tap for dem som ønsket en rundere og mildere Trump som kunne appellere mer til den republikanske kjernen, mens Bannon og Conway ønskes velkommen av dem som vil «la Trump være Trump».

Conway har tidligere vært rådgiver for Trump, mens Bannon har gått fra investeringsbanken Goldman Sachs til å være arbeidende styreformann i konservative Breitbart News.

Nyhetsbyrået AP beskriver ham som «en konservativ flammekaster», og Breitbarts grunnlegger, Andrew Breitbart, har kalt ham Tea Party-bevegelsens Leni Riefenstahl – og ment det som en kompliment. Riefenstahl var filmregissøren som sto bak noen av Hitler-Tysklands mest kjente propagandafilmer.

Ved å velge en valgkampsjef som hører hjemme på – og appellerer til – en fløy ganske så langt ute på høyresiden i amerikansk politikk, er det i hvert fall lite som tyder på at Trump vil gå på akkord med seg selv på veien fram mot valget. Flere venter også en mer nasjonalistisk tone i en valgkamp ledet av Bannon. (©NTB)