Mann siktet etter skyting i canadisk by

To politibetjenter er blant de fire som ble skutt og drept i den canadiske byen Fredericton fredag. En 48 år gammel mann er siktet.

Canadisk politi undersøker området rundt Brookside Drive i Fredericton der fire personer fredag ble skutt og drept. En person er pågrepet, og behandles for alvorlige skader. Foto: Keith Minchin / The Canadian Press / AP / NTB scanpix 

Brian Fournier spiller en salme til ære for de drepte politibetjentene utenfor politistasjonen i Fredericton i New Brunswick i Canada. Foto: Andrew Vaughan / The Canadian Press / AP / NTB scanpix 

Utenriks

48 år gamle Matthew Vincent Raymond er siktet for drap på fire personer. Han ble pågrepet fredag og vil sitte varetektsfengslet fram til han må møte i retten 27. august, opplyser politiet i Fredericton lørdag.

Raymond er en lokal innbygger. Han er mistenkt for å ha skutt politifolkene Lawrence Robert Costello (45) og Sara Mae Helen Burns (43) samt kjæresteparet Donald Adam Robichaud (42) og Bobbie Lee Wright (32).

Ifølge en slektning av Robichaud hadde de to nylig blitt et par.

Politiet sier Raymond skjøt med rifle fra tredje etasje i et leilighetsbygg i et boligområde i byen som har om lag 60.000 innbyggere.

Politiet ikke et mål

Politisjef i Fredericton, Leanne Fitch, sier det ikke er noe som tyder på at politiet var mål for skytingen, og sier at da politifolkene ankom åstedet var Robichaud og Wright allerede skutt.

Ifølge visepolitisjef Martin Gaudet ble de to politifolkene skutt da de nærmet seg de to andre ofrene som da lå skutt på bakken. Politiet opplyser ikke om noe motiv for drapene.

Raymond er innlagt på sykehus og tilstanden hans er ifølge Fitch stabil, men alvorlig. Det er ikke klart om han ble såret under skuddveksling med politiet eller om skadene er selvforskyldt.

– Kinaputtlyder

Store politistyrker rykket ut til Brookside Drive-området i Fredericton fredag morgen lokal tid etter meldinger om skyting. En innbygger i området, Robert DiDiodato, forklarte til CBC at han hørte en serie «kinaputtlyder» rundt klokken 7 lokal tid.

Vitner har også forklart TV-kanalen at de så munningen på en rifle eller et gevær stikke ut av et vindu i en lav leilighetsbygning, skytende ut i gårdsrommet med to personer liggende på bakken like ved.

Minnes

Fredericton er hovedstaden i New Brunswick-provinsen og har 60.000 innbyggere.

– Grusomme nyheter fra Fredericton. Hjertet mitt går ut til alle som er berørt av skytingen denne morgenen, skriver Canadas statsminister Justin Trudeau på Twitter.

Blomsterbuketter og kort hopet seg opp utenfor politistasjonen i Fredericton og den lokale kirken avholdt minnestund fredag kveld.


(©NTB)