USA truer Tyrkia med flere sanksjoner

USA truer Tyrkia med enda flere sanksjoner dersom ikke en amerikansk pastor løslates fra husarrest i Tyrkia.

Den amerikanske pastoren Andrew Craig Brunson sitter i husarrest i Tyrkia. Det har ført til konflikt mellom Tyrkia og USA. Foto: AP / NTB scanpix 

Utenriks

– Vi har allerede innført sanksjoner mot flere tyrkiske regjeringsmedlemmer, og vi har flere som vi planlegger å innføre dersom de ikke løslater ham snart, sa finansminister Steven Mnuchin i et regjeringsmøte med Trump torsdag.

Den amerikanske pastoren Andrew Craig Brunson (50), som har bodd i Tyrkia i en årrekke, ble pågrepet etter kuppforsøket i landet sommeren 2016. Han anklages både for bånd til Kurdistans arbeiderparti (PKK), som er forbudt i Tyrkia, og den muslimske predikanten Fethullah Gülen.

Fengslingen av Brunson har den siste tiden utløst en ordkrig mellom presidentene Donald Trump og Recep Tayyip Erdogan. De to landene er også i ferd med å vikle seg inn i en handelskrig, noe som har bidratt til at verdien på den tyrkiske liren har falt betydelig.


(©NTB)