Minst 38 drept på to døgn i Afghanistan

Minst 38 afghanske soldater, politifolk og sivile er drept i en rekke angrep i flere afghanske provinser de siste to døgnene.
Utenriks

Minst 29 politifolk og regjeringssoldater ble drept av Taliban-krigere i den vestlige Farah-provinsen, opplyser afghanske myndigheter. Opprørerne angrep flere militærposter i utkanten av Farah by, samt i tre andre distrikter.

I Samangan-provinsen i nord ble minst sju politimenn drept i et angrep utført av ytterliggående islamister, ifølge en annen tjenestemann. 14 andre ble såret i angrepet torsdag kveld.

Samtidig opplyser lokale myndigheter at to sivile er drept av Taliban-opprørere i Jalrez, som ligger i Maidan Wardak-provinsen sentralt i landet.

I Nangarhar øst i landet ble fem sivile såret av en bombe fredag. Tirsdag ble minst 68 mennesker drept da en selvmordsbomber gikk til angrep under en demonstrasjon i samme provins.

Volden i Afghanistan har vært økende det siste året, og analytikere har kommet med dystre spådommer om landets situasjon i 2018.

– Krigen i Afghanistan kan kreve 20.000 menneskeliv i 2018, fastslår Graeme Smith, konsulent i International Crisis Group (ICG).

(©NTB)