Regjeringssoldater drept i angrep i Mali

Minst 20 regjeringssoldater ble drept og like mange tatt til fange under helgens angrep mot en militærbase i Mali, hevder opposisjonen i landet.
Utenriks

Angrepet natt til søndag var rettet mot en militærleir i landsbyen Dioura i Mopti-regionen, og ytterliggående islamister med bånd til al-Qaida anklages for å ha stått bak.

Ifølge militære kilder ble åtte regjeringssoldater drept, mens opposisjonsbevegelsen FSP hevder at minst 20 ble drept og like mange tatt til fange av opprørerne. Dette er ikke bekreftet fra annet hold.

En talsmann for forsvarsledelsen i landet hevder at opprørerne som angrep militærleiren ble ledet av en tidligere oberst som har hoppet av fra regjeringshæren.

Uroen i Mali begynte med et militærkupp og et påfølgende tuareg-opprør nord i landet i 2012.

Flere byer i Nord-Mali, blant annet Timbuktu, ble deretter inntatt av ytterliggående islamister, men regjeringsstyrker greide med fransk hjelp å gjenerobre byene i begynnelsen av 2013.

Til tross for den militære innsatsen er store deler av landet fortsatt utenfor regjeringens kontroll. Volden har også spredt seg til nabolandene Niger og Burkina Faso.

Minusma regnes som FNs farligste fredsbevarende operasjon og over 100 FN-soldater er drept i landet siden 2013. 15.000 fredsbevarende soldater er utstasjonert som en del av oppdraget.

(©NTB)