Over 150 døde i monsunflommer i Sør-Asia

Minst 150 mennesker har mistet livet i oversvømmelser som skyldes kraftig monsunregn i India, Nepal og Bangladesh.

Helsearbeider deler ut medisiner til flomrammede i delstaten Assam nordøst i India. Foto: Anupam Nath / AP / NTB scanpix  Foto: Anupam Nath

En rickshaw frakter passasjerer langs en oversvømt vei øst for hovedstaden Guwahati den indiske delstaten Assam. Nærmere fem millioner mennesker er berørt av oversvømmelser og kraftig nedbør i årets monsunsesong. Anupam Nath / AP / NTB scanpix  Foto: Anupam Nath

Utenriks

Millioner av mennesker er rammet av de store nedbørsmengdene i Sør-Asia. I Nepal har minst 90 mennesker mistet livet, mens antall omkomne i den indiske delstaten Assam er oppe i 50. I Bangladesh er et titall mennesker døde.

Oversvømmelsene går også ut over dyrelivet. I Assam sier tjenestemann Shiv Kumar at ti sjeldne neshorn er døde i nasjonalparken Kaziranga. Dyrene ble tatt av vannmassene da elven Brahmaputra gikk over sine bredder.

Krisehåndteringsmyndighetene i delstaten nordøst i India sier 4,8 millioner mennesker i 3.700 landsbyer er berørt av oversvømmelsene.

Monsunregnet som faller i regionen i månedene juli til september er avgjørende for avlinger som plantes i regnsesongen.


(©NTB)