Søreide svært bekymret over Netanyahus siste uttalelse

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er svært bekymret over valgløftene fra Israels statsminister om annektering av okkuperte palestinske områder.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) mener det vil være et klart brudd på folkeretten dersom Israels statsminister Benjamin Netanyahu gjør alvor av de siste valgløftene. Bildet er fra Stortinget i april. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix 

Utenriks

– Slike unilaterale handlinger vil utgjøre et klart brudd på folkeretten og vil undergrave betingelsene for en varig tostatsløsning. Det vil også kunne ha en destabiliserende effekt på sikkerhetssituasjonen i regionen, sier Søreide i en uttalelse sendt til NTB mandag kveld.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu lovet mandag å annektere samtlige bosetninger på Vestbredden dersom han blir gjenvalgt i det israelske valget tirsdag. Få dager tidligere kom statsministeren med et tilsvarende løfte om å annektere Jordandalen og nordlige deler av Dødehavet.

– Den norske politikken om å støtte oppunder en forhandlet tostatsløsning ligger fast, understreker Søreide.

Dagen etter det israelske valget tar den norske utenriksministeren imot palestinernes president Mahmoud Abbas i Oslo.

(©NTB)