Sju sivile drept i angrep i Afghanistan

Minst sju sivile er drept i flere angrep i Afghanistan det siste døgnet. Også en amerikansk soldat er drept.

Stadig flere sivile blir drept i Afghanistan. Denne afghanske soldaten vokter en veisperring i hovedstaden Kabul. Foto: AP / NTB scanpix 

Utenriks

NATO oppgir mandag ingen detaljer om den drepte soldaten, utover at vedkommende ble drept i kamp.

Det er flere kvinner og barn blant de sivile ofrene. Minst fem sivile ble ifølge en talsmann for politiet drept da bilen de satt i kjørte på en veibombe i Farah-provinsen vest i Afghanistan søndag.

Ingen har tatt på seg ansvaret for veibomben, som ble utløst utenfor provinshovedstaden Farah. Taliban er aktive i provinsen og angrep tidligere i måneden en militærforlegning og flere andre mål inne i byen.

Mandag ble en minibuss som tilhørte universitetet i Ghazni-provinsen, angrepet. Sjåføren ble drept og fem studenter såret i eksplosjonen, som ifølge en talsmann for guvernøren ble forårsaket av en sprengladning som var plassert under bussen.

I Logar-provinsen øst i Afghanistan ble en skolejente drept og en annen elev såret i skuddveksling mellom Taliban-opprørere og lokale sikkerhetsstyrker i Mohammad Agha-området mandag.

Angrepene kommer to uker før det skal holdes presidentvalg i Afghanistan.

Over 3.800 sivile ble drept i krigshandlinger i Afghanistan i fjor, over 900 av dem barn. I første halvår i år ble 1.366 sivile drept og 2.446 såret ifølge tall fra FN, nesten en tredel av dem barn.

(©NTB)