SOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere

To syriske regjeringssoldater er drept i artilleriskyts fra tyrkiskvennlige opprørere i det nordlige Syria, ifølge eksilgruppen SOHR.
Utenriks

– To syriske regimesoldater utstasjonert nær Ain Issa ble drept tirsdag kveld i artilleriskyts fra opprørere tilknyttet Ankara, heter det i en uttalelse fra den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

De syriske regjeringssoldatene hadde gått inn i regionen etter at kurdiske opprørere som har vært USAs allierte, ba om hjelp fra Damaskus til å forsvare seg mot den tyrkiske offensiven.

Damaskus og kurderne kunngjorde søndag avtalen etter at amerikanske styrker hadde trukket seg ut av den nordøstlige delen av Syria og tyrkiske styrker hadde innledet sitt angrep mot kurderne.

Tyrkia mener den kurdiske militsgruppen YPG, som inngår i SDF-alliansen og som med USAs hjelp har kjempet mot IS i fem år, har koblinger til forbudte PKK i Tyrkia. Tyrkia har alliert seg med andre militsgrupper i kampen mot kurderne. Tyrkiske myndigheters plan er å etablere en buffersone på den syriske siden av grensen.

(©NTB)