23 drept i israelske flyangrep mot Syria

Israel bekrefter at de har gjennomført flyangrep mot syriske og iranske militære anlegg i Syria. 23 personer ble drept, ifølge eksilgruppe.

Dette bildet, som er publisert av det statlige syriske nyhetsbyrået Sana, skal vise et hus i Damaskus som ble truffet av en israelsk rakett. Foto: AP / NTB scanpix 

Et bilde publisert av det statlige syriske nyhetsbyrået Sana skal vise en bygning utenfor Damaskus som ble truffet av israelske missiler i natt. Foto: Sana / AP / NTB scanpix 

Utenriks

Totalt er 23 personer drept i angrepene, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). 16 av dem skal være utenlandske krigere, mens to skal være sivile.

De øvrige skal være syriske soldater.

Målet for luftangrepene var våpenlagre som tilhører den iranske Revolusjonsgardens elitestyrke, Quds-styrken, blant annet i forstedene Qudsaya og Kisweh utenfor Damaskus, ifølge SOHRs leder Rami Abdulrahman.

Israelske forsvarsmyndigheter bekrefter at det i morgentimene onsdag ble gjennomført flere titall flyangrep mot Quds-styrken og den syriske regjeringshæren. Både leirer og våpenlagre skal være truffet.

Angrepene blir betegnet som en reaksjon på at fire raketter tirsdag ble skutt ut mot israelske områder.

Flere eksplosjoner

Det statlige syriske nyhetsbyrået Sana melder at flere titall ble såret i luftangrepene, og at Syrias luftforsvar har hindret fienden i å angripe mål i hovedstaden Damaskus.

– Luftvernet skjøt ned fiendtlige raketter sør for Damaskus, heter det.

En korrespondent fra nyhetsbyrået AFP i Damaskus hørte flere større eksplosjoner natt til onsdag.

Motangrep

Hendelsen skjer dagen etter at Israel skjøt ned fire raketter fra Syria. Det ble like etter rapportert om flere motangrep fra Israel.

SOHR opplyste tirsdag at det israelske forsvaret hadde avfyrt fem raketter mot Damaskus. Flere skal ha blitt avskåret.

Israel har tidligere angrepet Syria fra luften på grunn av landets bånd til Iran. Israel har forsvart angrepene ved å vise til at de hindrer Iran i å etablere seg militært i regionen.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har den siste tiden kommet med en rekke advarsler om iranske angrep i Midtøsten og har lovet å svare på disse.


(©NTB)