Bilfører meide ned karnevalsdeltakere i tysk småby

Flere av de rundt 30 som ble meid ned under karnevalsfeiringen i den tyske byen Volkmarsen, er alvorlig skadd. Sjåføren beskrives som en lokal 29-åring.

Volkmarsen har om lag 7.000 innbyggere. Byen ligger i delstaten Hessen rundt 280 kilometer sør for Berlin. Foto: Uwe Zucchi / AP / NTB scanpix 

Omstendighetene rundt hendelsen er ikke kjent, men politiet opplyser at bilføreren er pågrepet. Foto: Uwe Zucchi / AP / NTB scanpix 

Utenriks

Tysk politi mener at sjåføren kjørte bilen inn i folkemengden med vilje. Mannen er pågrepet, men han er ennå ikke i stand til å la seg avhøre, opplyser innenriksdepartementet i delstaten Hessen.

– Vi antar at det var en villet handling, sier en talsperson for politiet.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om hva som kan være motivet, kun at alle muligheter holdes åpne.

Delstatsmyndighetene sier samtidig at et politisk motiv ikke kan utelukkes. Ifølge innenriksdepartementet kjørte han inn i karnevalet med høy hastighet.

Om lag 30 mennesker, deriblant flere barn, ble såret i angrepet, som skjedde mandag ettermiddag. Tilstanden er alvorlig for minst ti av dem, og enkelte har også livstruende skader.

Rasende folkemengde

Et øyenvitne sier til avisen Bild at sjåføren ble omringet av sinte mennesker, og at han måtte beskyttes av politiet for at ingen skulle angripe ham.

Bilder fra stedet viser en sølvgrå Mercedes som står på fortauet med blinklysene på. I området der bilen kjørte, lå det også strødd gjenstander som utgjorde en del av karnevalsparaden.

Ifølge Frankfurter Rundschau opplyser øyenvitner at føreren kjørte bilen forbi en sperring og deretter økte farten mot folkemengden. Øyenvitner sier også til tyske medier at bilen kjørte rundt 30 meter før den stoppet.

– Unngå spekulasjoner

Politiet i Nord-Hessen har bedt publikum om ikke å dele bilder og videoer av hendelsen på sosiale medier, og om å unngå spekulasjoner.

Volkmarsen har om lag 7.000 innbyggere. Byen ligger i delstaten Hessen rundt 280 kilometer sør for Berlin og om lag 30 kilometer fra Kassel.

Alle karnevalsarrangement i Hessen er foreløpig avlyst. Karneval er en svært populær og årlig tradisjon i store deler av Tyskland. Mange av dem arrangeres av katolske kirkesamfunn i dagene som leder fram til askeonsdag, den første dagen i fastetiden.

De største karnevalsfeiringene foregår i storbyene Köln, Düsseldorf og Mainz.(©NTB)