16-åring varetektsfengslet etter drap på åpen gate i København

To gutter på 14 og 16 år er mistenkt for drap etter at en 18-åring ble skutt i hodet på åpen gate i Frederiksberg i København i helgen.
Utenriks

16-åringen ble onsdag varetektsfengslet i fire uker. På grunn av sin lave alder skal han tilbringe de neste ukene på en lukket institusjon. 14-åringen er under den kriminelle lavalder og er overlatt til sosialtjenesten. Han må ikke møte i retten.

Offeret var en 18 år gammel ungdom av albansk opprinnelse, som ifølge politiet ble skutt i hodet med en pistol.

Hendelsen fant sted i Frederiksberg vest i København fredag kveld, og 18-åringen døde søndag av skadene.

Kledd i blått

Mandag kveld ble 16-åringen pågrepet. Da han møtte i retten onsdag, var han kledd i blått fra topp til tå. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører, og politiet har ikke sagt noe om hvilke bevis de har mot 16-åringen.

Politiet har tidligere avvist at guttene har tilknytning til kriminelle bander, og den innledende etterforskning tyder ikke på at drapet var planlagt. Motivet er ikke kjent.

Hørte krangling

Øyenvitner har fortalt at 18-åringen sto sammen med flere andre da de to siktede dukket opp. Det skal ha oppstått en krangel, og det ble hørt høye rop før skuddet.

Saken har fått stor oppmerksomhet i Danmark, og mange møtte opp for å følge onsdagens fengslingsmøte. Interessen var så stor at møtet ble flyttet til et større rettslokale med plass til flere tilhørere.

Frederiksberg er en bydel vest i København, men også en egen kommune innen den danske hovedstadsregionen.

(©NTB)