Tysk økonomi krympet med 5 prosent i 2020

Pandemien sendte tysk økonomi ut i den største nedgangen siden finanskrisen. Bruttonasjonalprodukt (BNP) gikk ned 5 prosent i fjor.

Koronapandemien og tilhørende restriksjoner bidro til at tysk økonomi fikk seg en alvorlig knekk i 2020, men nedgangen var mindre enn i 2009 under finanskrisen. Bildet er fra Frankfurt. Illustrasjonsfoto: Michael Probst / AP / NTB 

Utenriks

Etter et tiår med vekst førte strenge koronarestriksjoner til økonomisk bråstopp. Nesten alle sektorer er tydelig påvirket av koronapandemien, ifølge statistikkbyrået Destatis.

Industrien falt 9,7 prosent, mens tjenesteytende sektor, som inkluderer idrett og kulturliv, gikk tilbake 11,7 prosent. Andre sektorer som landbruk, finanstjenester, eiendom og kommunikasjon opplevde mindre nedgang, mens byggebransjen var den eneste som vokste.

I 2009 falt tysk BNP med 5,7 prosent i kjølvannet av finanskrisen.

(©NTB)