– USAs vaksinegave svært gledelig

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) sier det er svært gledelig at USA vil kjøpe 500 millioner vaksinedoser for å gi dem til fattige land.
Utenriks

President Joe Biden kunngjorde torsdag at USA skal kjøpe en halv milliard vaksinedoser fra Pfizer/Biontech som skal gis til over 90 fattige land.

Utviklingsministeren påpeker at dette kommer i en avgjørende tid i pandemien.

– Det er stor mangel på vaksiner i en rekke lavinntektsland, og denne avtalen vil sikre fattige land vaksiner til kostpris. Vi håper G7-landene under helgens toppmøte samlet vil mobilisere minst 1 milliard vaksinedoser til lav- og mellominntektsland. I tillegg må vi sikre at all logistikk er på plass i disse landene, slik at vaksinene blir satt så raskt som mulig, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein i en kommentar til NTB.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier nyheten fra USA og kunngjøringen fra EU i mai om at de i samarbeid med produsenter vil skaffe til veie 1,3 milliarder vaksinedoser til lav- og mellominntektsland, er nettopp det praktiske samarbeidet mellom myndigheter og vaksineprodusenter Norge har tatt til orde for som en del av en helhetlig løsning i WTO.

(©NTB)