Snøleopard i USA koronasmittet

En snøleopard i dyrehagen i San Diego i California har testet positivt for korona. Det er uklart hvordan den er blitt smittet.

Snøleoparden Ramil har testet positivt for korona og er satt i karantene sammen med tre andre leoparder og snøleoparder han deler innhegning med. Foto: Tammy Spratt / San Diego Zoo Wildlife Alliance / AP / NTB 

Utenriks

Den ni år gamle snøleoparden Ramil ble testet etter at dyrepasserne la merke til at han hostet og hadde rennende nese. Testen bekreftet at Ramil var smittet, opplyser dyrehagen.

Snøleoparden har ikke andre symptomer. Ramil deler innhegning med en snøleopard hunn og to amurleoparder, som alle antas å ha vært eksponert for viruset. Dyrene er satt i karantene og området deres er stengt for publikum.

I januar ble en gruppe på åtte gorillaer smittet av en dyrepasser i dyrehagens safaripark, som er et separat anlegg noen mil unna San Diego Zoo. Det var det første kjente tilfellet av smitte blant aper. alle gorillaene ble friske igjen.

Dyrehagen fikk flere doser eksperimentell vaksine for dyr tidligere i år. Snøleoparden Ramil er ikke blant dyrene som fikk denne vaksinen.

(©NTB)