Det koker før Moakonferansen

– Det koker! Det er bare bra. Det tikker inn påmeldinger hele tiden. Nå har vi godt over 300 deltakere. Forrige gang var vi 250.

En allsidig dag: Are Prytz Berset og Inger Johanne Langeland er initiativtakere til Moakonferansen som har et ganske vidt spekter av innledere. – Det blir en allsidig dag. Håpet er at vi klarer å fokusere på byutvikling og regionutvikling slik at de som sitter i salen får en aha-opplevelse for hvordan komme seg videre for å bli en sterkere og mer attraktiv region i framtiden, sier Langeland. Foto: Staale Wattø. 

Moakonferansen
  • Arrangeres torsdag for andre gang
  • Arrangør er Daakvartalet Kompetanse. Inger Johanne Langeland og Are Prytz Berset er hovedaktører.
  • Innledere: Pål Walberg, IKEA, Ewa Westermark, Gehl Arcitects, Ole Berrefjord, Berrefjord & Thomassen, arkitekt Peter Butenschøn, representanter for Oslo Areal, Norsk Bane, Møreforsking, Tafjord Kraft, Ålesund kommune, samt flere politikere.
Nyheter

– Bare mens vi har snakket sammen har det kommet inn tre nye, sier initiativtaker Inger Johanne Langeland.

At det også er folk fra Molde, Ulsteinvik, Oslo, fra nabokommunene, i det hele tatt fra et ganske spredt område i Møre og Romsdal, gleder ildsjelen.

Les også: – Behov for mer mangfold

Regionfokus

– Jeg tror folk i sterkere grad forstår betydningen av å stå sammen og tenke likt istedenfor sitte på hvert sitt nes og tenke og planlegge parallellt. At vi har så mange påmeldte må bety at de er enig i akkurat det, sier hun, og understreker at Moakonferansen nettopp handler om å finne felles møteplasser, prøve å tenke sammen for å skape vinn-vinn situasjoner for framtiden.

Regionfokuset er større denne gangen enn ved forrige konferanse.

Les også: - Gjør Moa til motor for Ålesund

Les også: Etterlyser klare planer for Moa

Spennende

– Hvilke innlegg er du sjøl mest spent på?

– Det er mange. For eksempel Pål Farstad (V), medlem av næringskomiteen på Stortinget og som på mange måter representerer Kristiansund. Jeg er også spent på presentasjonen til Norsk Bane. Den er så fersk at jeg kjenner ikke helt alle konklusjonene ennå. Jeg er også spent på Helge Orten (H) fra transport- og kommunikasjonskomiteen som kommer med viktige signal for regionen.

– Og jeg er spent på Ikea. Jeg er spent på hele dagen, sier Langeland med tanke på hva ordfører Eva Vinje Aurdal og rådmann Astrid Eidsvik tenker om Ålesund og regionen.

Les også: Vil knytte sammen sentrum og Moa

Mange arkitekter

Svenske Eva Westermark er hentet inn fra Gehl Arcitects i København som har jobbet mye med byutvikling i en rekke storbyer som Malmö, København og New York.

Arkitekt Peter Butenschön ble godt mottatt som foredragsholder på forrige konferanse og ble invitert tilbake i år.

Langeland gleder seg også til å høre Ole Søvik prate om kommuneplanen som skal legge til rette for hvordan Ålesund kan og skal utvikle seg de neste åra.

– Kjell Beite fra HRTB Arkitekter AS, som skal være konferansier, er også en spenstig arkitekt. Vi har også mange arkitekter påmeldt blant deltakerne, sier Langeland.

Gjør som flere enn 23.000 andre - lik smp.no på Facebook

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter