Kristiansund har alt hatt et slikt, nå følger Ålesund etter:

9. november inviterer Sunnmøre regionråd og Ålesund kommune til folkemøte i bystyresalen.

- Det å få politimesteren stasjonert her er ei av de viktigste sakene for Ålesund og Sunnmøre på lang tid. Det ønsker vi å gjøre folk bevisst på, sier styreleder i regionrådet, Hareid-ordfører Anders Riise.

Les også: Jon Aasen hetses på sosiale medier

- Programmet er ikke heilt klart enda, men ordfører Eva Vinje Aurdal, Frank Sve, Bjørn Tømmerdal og jeg stiller alle som innledere. I tillegg jobbes det med å få til noen faglige innlegg, og så blir det paneldebatt med Mørebenken samt fylkesordfører Jon Aasen. To timer blir det i alle fall, fortsetter han. Aasen har tidligere uttalt i media både at han selv ønsker politimesteren lokalisert i Kristiansund, men også at det er et stort flertall i fylkesutvalget for det samme.

– Jeg skjønner ikke hvor Jon har tallene fra. At det er et knapt flertall for Kristiansund er nok riktig, men jeg kan ikke skjønne at det skal være 8–5 i Kristiansunds favør, sa Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal nylig i et intervju med Sunnmørsposten. Hun lova samtidig å gjøre sitt for å argumentere for Ålesund under fylkesutvalgsmøtet midt i november.

Les også: Lover Kristiansund kamp

- Plasseringa av politimesteren skulle tuftes på politifaglige argumenter, men når det nå er noen som prøver å gjøre dette til ei politisk sak, må vi også være med på leken, sier Anders Riise i forkant av møtet.

I tillegg til innledere, faglige innlegg og paneldebatt vil det også bli åpna for spørsmål fra salen. Møteleder blir Anne Mette Liavaag i Ålesund kommune.

Gjør som flere enn 23.000 andre - lik smp.no på Facebook