Det er rådmannen i Ålesund som spiller inn en ny ball i kampen om politimesteren. Kristiansundsforkjemperne bruker mangelen på statlige arbeidsplasser som argument for at politimesteren i Møre og Romsdal i framtida skal få adresse Storgata 43, Kristiansund.

Les også: Guttelvik peker på Kristiansund - overser vedtak i fylkesutvalget

Offentlig ansatte

Nå har imidlertid rådmann Astrid Eidsvik sett på antallet offentlige arbeidsplasser i fylket, og der ligger Ålesund dårligere an enn Kristiansund. Dette poenget mener Eidsvik også må fram i lyset.

Rådmannen mener at Ålesund kommune også skal slutte seg til høringsuttalelsen fra Sunnmøre regionråd som går inn for at byen skal bli hovedsete for politimesteren. Men hun mener at et par nye momenter må henges på i tillegg - blant annet arbeidsplassene i offentlig sektor.

Les også: Lover realt engasjement på folkemøte

Les også: Lover Kristiansund kamp

Fjellskred

Eidsvik vil også argumentere for Ålesund med den krevende beredskapsoppgaven som knytter seg til risikoen for store fjellskred fra Åkneset, Heggurdaksla og Mannen. Her er alle nødetatene involvert i planlegging og forberedelse til det som skal skje når det går ras fra et eller flere av disse områdene.

Gjør som 23.000 andre - følg Sunnmørsposten på Facebook