Fant død person i terrenget under leteaksjon i Haram

Politiet og frivillige har hele søndag søkt etter en savnet mann i 40-årene ved Vatne i Haram. Søndag kveld ble det funnet en død person i terrenget.

Orienterte Innsatsleder Ragnvald Rasmussen ved Sunnmøre politidistrikt koordinerte leteaksjonen søndag.  Foto: Nils Harald Ånstad

Nyheter

Personen ble funnet ved fjellet Ramnfloget, opplyser politiet på Sunnmøre på Twitter søndag kveld.

Vedkommende var ved 20-tida ikke identifisert, men politiet har ikke grunn til å tro at det dreier seg om noen andre enn den savnede mannen.

– Vi har ingen andre personer som er meldt savnet i dette området, og vi har varslet de pårørende til den savnede mannen om funnet, forteller operasjonsleder John Kåre Flo ved Sunnmøre politidistrikt.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om dødsårsaken. Mannen ble funnet nedenfor en skrent av en hundeekvipasje.

Tok i bruk båter

Politiet startet tidlig søndag en leteaksjon etter en mann i 40-årene som var meldt savnet i Haram. Søndag kveld ble søket trappet opp, og flere båter skulle søket på Vatnevatnet.

– Vi har en båt i bruk, og skal utvide med to båter til. Det er snakk om båter fra Røde Kors, fortalte operasjonslederen ved 18.15-tida.

På det tidspunktet deltok sju hundepatruljer fra Norske redningshunder og minst 19 personer fra Røde Kors i letingen etter mannen.

(mer å lese under bildet)

Hundesøk Hundefører Aud Flemsæter fra Norske redningshunder i Sykkylven var blant dem som deltok i søket søndag sammen med hunden Chana.  Foto: Nils Harald Ånstad

Tidlig søndag kveld var det ikke tatt i bruk helikopter i søket:

– Det er blitt vurdert, men ikke funnet formålstjenlig så langt, sa Flo.

 


Mandag er det meldt storm langs kysten av Sunnmøre, men søndag var søkeforholdene greie.

– Vi har fått opplyst at det skal være greit å fortsette søket i natt. Så får vi ta en ny vurdering om det skulle bli dårligere vær, sa operasjonslederen.

Fant bilen

Bilen til mannen ble funnet parkert i nærheten av et turområde på Vatne. Ifølge politiet har familien har ikke oppnådd kontakt med mannen siden torsdag.

Terrenget i søkeområdet er ulendt og ligger mot sør/øst på Vatneeidet.