Mandag kveld er det folkemøte i Ålesund om politimesteren. Saken har skapt stort engasjement og Kristiansund har mobilisert kraftig for å sikre seg politimesteren som plaster på såret etter at de tapte sjukehuskampen.

I Fylkesutvalget neste uke

Tirsdag i neste uke skal fylkesutvalget behandle høringsuttalelsen om hvor politimesteren for det nye Møre og Romsdal politidistrikt skal ha kontor. Innen den tid må Gjerde ha gjort seg opp en mening.

– Jeg har aldri vært noen fogderipolitiker og ønsker ikke være det i denne saken heller, sier Gjerde.

– Fylkesordfører Jon Aasen sa under folkemøtet i Kristiansund at han regnet med det ville bli åtte mot fem stemmer for Kristiansund i fylkesutvalget. Er det riktig?

– Jeg vet ikke hvor Jon fikk de tallene fra.

Gjerde: – Nye opplysninger

– Frps Frank Sve og Margareth Hoff Berg går for Ålesund. Høyres Charles Tøsse og Torgeir Dahl gjør det samme. Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal bryter med Ap gruppa og stemmer Ålesund. Det er fem av de 13 i fylkesutvalget. Det betyr at Aasen har regnet med at du stemte Kristiansund?

– Jeg vet ikke helt hva jeg stemmer. Det har kommet nye opplysninger både om sokkelberedskapen og de beredskapsoppgavene som ligger til politiet i Ålesund. Dette ønsker jeg å gå nøyere inn i.

– Venstres Pål Farstad er en markant tilhenger av Kristiansund i denne saken. Det er også Venstres Iver Nordseth. Betyr det noe i denne sammenhengen?

– Vi skal ha en drøfting om dette i Venstre før møtet i fylkesutvalget, sier Gjerde, som uansett ikke tror det vil ha særlig betydning hva fylkesutvalget mener om denne saken.

Direktoratet vil ha Ålesund

I høringsbrevet fra Politidirektoratet pekes det på Ålesund som best egnet til å huse politimesteren.

På en rekke av kriteriene direktoratet bruker for å avgjøre stedsvalget kommer de to byene relativt likt ut, men Ålesund scorer klart best på muligheten til å rekrutterer kvalifisert personell.

I alt dreier det som et sted mellom 60 og 80 stillinger tilknyttet politimesterens stab og funksjonene ved alarmesentralen.