– Jeg er sterkt kritisk til den situasjonen vi er i ferd med å gå inn i. Når vi får tall på bordet vi ikke liker, fortrenger vi dem. Dette er kollektiv uforstand, er bredsida fra Molde-ordfører Torgeir Dahl (H).

Molde-ordføreren tok et kraftig oppgjør med fylkespolitikernes vilje til økonomistyring, under dagens møte i fylkesutvalget. Budsjett neste år og økonomiplan for de neste fire årene stod på dagsorden.

– Rådmannen har laget et godt dokument, men vi tar det ikke inn over oss. Et eksempel er at fylkesrådmannen har laget en veldig god kontantstrømsanalyse for Nordøyvegen. Men når vi ikke liker tallene, tar vi det ikke inn over oss, mener Dahl.

Nordøyvegen omstridt internt

Molde-ordfører Dahl innrømmer at Nordøyvegen er omstridt internt i Høyre-gruppa på fylkestinget.

– Ja, vi har hatt våre diskusjoner, men her er det uenighet i alle parti, sier Dahl.

Dahl føler seg ikke sikker på at finansieringsplanen for prosjektet kommer helskinna gjennom en ekstern kvalitetskontroll.

– Jeg er spent på om det skjer, sier Dahl, få minutter etter at fylkesrådmannen radbrakk hele Nordøyveg-prosjektet.

Fortsatt flertall for Nordøyvegen

Dahls advarsler til tross, Høyres gruppeleder Charles Tøsse forsikrer at partiet fortsatt støtter Nordøyvegen. Det samme gjør Frp, Venstre, KrF, Senterpartiet og Ap.

Venstres Iver Nordseth mener at dersom fylkestinget skulle gi opp å realisere Nordøyvegen, så har fylket i praksis vist at de ikke er stand til å gjennomføre store samferdselsprosjekt.

– Om vi ikke tar grep, og på den måten melder pass, og det kan hende, da har vi også gitt fra oss muligheten regionalt til å løse store vegprosjekt. Vi må nå ta stilling til hvordan vi skal håndtere slike prosjekt og vi må ta noe grep som gjør at vi blir i stand til å realiserer Nordøyvegen, påpeker Nordseth.

Hold deg oppdatert - følg smp.no på Facebook!